Veckans spelare och tränare - Matchvecka 1

Veckans spelare och tränare - Matchvecka 1

Det är dags att prisa den gångna veckans bästa spelare, tränare – och hedersamma omnämnaden. 

Den här veckan finns det inga damer med i sammanhanget eftersom de flesta damserier inte hunnit dra igång. Den här veckan består urvalet från Division 1, 2 och 3. Det har varit allt annat än enkelt att välja bland många goda prestationer.

Veckans spelare

Hugo Svensson – Gottne IF

En match under gångna veckan mot Team TG FF. Stod för ett mål och visade i första matchen att han kommer riktigt viktig för Gottnes offensiv. För att vara första matchen hittade han sina ytor relativt omgående. Nu gäller det bara att se till att han lyckas få bollar att jobba med i dessa ytor.

Hugo Svenssson började stabilt | Foto: Blå & Vit
Hedersammavärda omnämnanden

Linus Halenius – Kubikenborgs IF

Stod för fem mål i seriepremiären mot ett kraftigt desarmerat Björna är visserligen imponerande, men det är svårt att bedöma hur bra han egetligen var eftersom motståndet var så klent. Alldeles oavsett, imponerande start.

Bassim Nassir – Lucksta IF

Stod för kanske för veckans snyggaste mål med rackarrökare från 35 meter som nästan ledde till tre poäng i hemmapremiären mot Boden, som hade märkbart svårt med Lucksta överlag.

Labib Al Salem – Kramfors-Alliansen 

Stod för en imponerande insats i sin egentliga tävlingsdebut för sin nya klubb. Brytningssäker och inte rädd för att hänga med i anfallsspelet. Bådar gott för framtiden.

Veckans tränare

Jenny Nilsson – Lucksta IF

Paul Thompson saknades och Jenny Nilsson fick rycka in och ersätta som huvudtränare. Hon gjorde det med bravur och bärgade klubbens första poäng i Division 2 någonsin mot ett av ligans topptippade lag. Det är väl en helt okej dag på jobbet.

Hedervärda omnämnanden 

Pero Kapsevic – Friska Viljor

Stod kanske för veckans uppryckning utan att det för den delen ledde till poäng, men de kokar något i FV som kan bli intressant att följa framöver. 0-6 i premiären och sen några minuter från att plocka poäng i hemmapremiären. Visst finns det potential i FV och Kapsevic.

Dacian Dacin – Kramfors-Alliansen

De fick inte spelet att stämma mot Anundsjö i premiären på Skyttis alls, ändå lyckas man bärga tre poäng. Det tyder på en stark grupp och en stark tro som bara en tränare kan ingjuta i sitt manskap.