Välkommen till Blå & Vit Fotboll

Välkommen till Blå & Vit Fotboll

Det som började som en idé som ingen trodde på har på drygt en månad utvecklats till något mycket större, tack vare er läsare.

När jag i min frustration drog igång en fotbollsblogg om fotbollen i mitt närområde så fanns där inga långtgående planer att det skulle bli något annat än för mitt egna nöjes skull. Ganska snabbt efter det visade det sig att det fanns intresse från andra delar av landskapet, och jag blev också nyfiken på vad tusan de klubbarna sysslade med.

Så några hundra mil senare i en skruttig V70 med nästan hela familjen i släptåg så har det här blivit en heltidssysselsättning (nästan) och ambitionen är så mycket större än vad jag någonsin vågat tro. Det handlar inte bara om fotboll, utan lika mycket om människorna man får möta och därför också ta del av något som är så extremt viktigt i dagens samhälle – Det som är fullständigt genuint. Människors passion för det som de älskar mest av allt.

Så på några veckor har vi mobiliserat en sajt som täcker stora delar av landskapet Ångermanland (även om vi inte hunnit med alla än, det kommer). Vi har lanserat en podd och vi har köpt in utrustning, och en ny plattform. Det är just där ni befinner er just nu.

Ni som hunnit klicka er runt har också sett att vissa artiklar är låsta. Varför kan man förstås fråga sig. Jo, den största anledningen är att jag insett att det här är fan inte gratis, att åka mil efter mil mellan de olika kommunerna. Det är heller inte gratis att jobba med den vision som ni kommer bli varse om inom kort. Så därför har vi tagit beslutet att låsa artiklarna som vi producerar där vi står för originalinnehållet. Det innebär att det som inte är rena "rewrites" från andra sajter kommer att kosta för att kunna läsa.

För 19:- i månaden för du däremot läsa alla artiklar och du hamnar också i det nätverk vi försöker skapa där vi kan bygga broar för att göra fotbollen i Ångermanland starkare. Vi tycker att det är en rimlig investering för att få läsa om det som annars hade förblivit osagt. För den nätta summan är du garanterad minst 60 exklusiva artiklar varje månad och dessutom ger du oss chansen att sätta strålkastarljuset på alla människor som sliter som djur för att hålla dessa klubbar och samhällen levande.

Jag hoppas innerligt att ni hakar på oss i det här, och därmed också skapar en scen för fotbollen att fortsätta växa.