"Det är dags för fotbollsfamiljen att gå samman"

"Det är dags för fotbollsfamiljen att gå samman"

I morgon är det “Fotbollströjefredag”, och det för en oerhört god sak.

Varje dag drabbas ett barn cancer. VARJE DAG! Jag är själv pappa till sju barn, varav två har kroniska sjukdomar. Tack och lov har ingen av dessa cancer, men det faktum att det varje dag är en familj som får det där beskedet, om att ens mest värdefulla drabbats av en potentiellt dödlig sjukdom. Jag säger potentiellt för idag kan vi rädda många av dessa barn, tack vare all forskning.

Just tack vare forskningen, som inte är finansierad med skattemedel (sjukt va?), kan barn bli friska men då måte vi alla vara med och dra lasset. Så i morgon, fredag, är det “Fotbollströjefredag” för manifestera kampen mot cancer. Förra året drog man in 2,2 miljoner kronor i kampen mot cancer. Nu kan du som supporter vara med och göra skillnad.

Så går det till:

  1. Swisha 100 kronor (eller mer) till 90 20 991
  2. Ta på din fotbollströja på jobbet, i skolan eller hemma.
  3. Ta en selfie eller lagfoto, dela i sociala medier och uppmana vänner att göra samma sak. Tagga #Fotbollströjefredag och @barncancerfonden (Instagram/Threads) eller @barncancerfond (X). Använd vårt swishnummer 90 20 991 i sociala medier.

Tagga gärna också #blåochvitmotbarncancer och du lägger upp på Instgram så ska jag sammanställa en liten video över alla fantastiska människor som ställer upp i kampen mot Barncancer, och där vi får visa att Västernorrland är med i kampen.