Tuffa premiärer över hela länet

Tuffa premiärer över hela länet
Foto: Toni Lappalainen

Påskhelgen är i full blom och seriepremiärerna avlöser varandra.

Under påskaftonen var flera lag i full gång med sina premiär och nästan samtliga av länets lag vill nog bara glömma och gå vidare.

Älgarna begick hemmapremiär mot gästande Ytterhogdahl i Division 2 Norra och fick sig en rejäl käftsmäll direkt i premiären. 0-4 mot till gästernas fördel var inte alls oförtjänt enligt rapporter på plats och målvakten Adam Roshdi fick välförtjänt pris i hemmalaget som bästa spelare. Härnäst åker man till Östersund för att möta IFK Östersund som också fick sig en stjärnsmäll i premiären mot Skellefteå med 1-6.

Friska Viljor är debutanter i Ettan Norra, och om Älgarna fick en tuff start i sin premiär så var det snäppet värre för FV som fick se sig besegrade av IFK Stocksund med hela 6-0 i premiären. Härnäst tar man emot FBK Karlstad på hemmaplan på söndag.

Sundsvall tog lite överraskande alla tre poäng i Norrlandsderbyt mot Östersund efter mål på övertid. Det var Östersund som förde spelet under stora delar av matchen men Sundsvall lyckades hålla gästerna på utsidan och tvingade fram dåliga avslut matchen igenom. Sundsvall hade få riktigt vassa chanser men när det verkligen räknades så lyckades man konvertera ett misstag till tre poäng.

Matchen fick avbrytas vid ett tillfälle eftersom Sundsvalls supportrar inte kunde bete sig och använde sig av pyroteknik. Det är anmärkningsvärt hur lite dessa supportrar tänker, till och med den övriga hemmapubliken ledsnade på supporterklacken och buade. Några saker kan man med säkerhet fast ställa. Att ha seriepremiärer så här tidigt på året är och förblir en dålig idé, både spelmässigt och publikmässigt.

Klart bästa Sundsvallspelare denna dag var ytterbacken Monir Jalassi som var helt kompromisslös på sin kant. Även målvakten Jonas Olsson var bidragande till vinsten tillsammans med nye mittbacken Kojo Oppong. Vinst i första matchen är förstås skönt men det var mer än tydligt att Sundsvall inte riktigt hittat hem i sitt eget spel ännu.