"Tack för den här tiden"

"Tack för den här tiden"

Först och främst vill jag säga tack för den här tiden.

Det har varit en väldigt intensiv och rolig start på det här projektet, och det har gått långt över förväntan. Man säger att statistik är förbannad lögn och visst fan är det så, det berättar bara en liten del av sanning. Det vet ju alla ni som sysslar och intresserar er för idrott. När det går bra är man dock mer benägen att titta på den där statistiken, så låt oss kika på statistik över de senaste två veckorna.

Antal unika besökare på sajten sedan 28 mars: 19832
Antal sidvisningar på sajten sedan 28 mars: 46852
Antal besökare som hittat hit genom inlägg på Instagram eller Facebook: 2500+
Antal nya följare på Instagram: 200+

Det här är siffror som är lite svåra att ta in. Så jag har dubbekollat dessa genom tre olika mätinstitut och det skiljer någon promille mellan dessa tre, så man får ta det för en bild som berättar något. Allt beror på att NI läsar, delar och gillar. Det som är lite fascinerande att konstatera är att majoriteten av besöken inte kommer från sociala medier, utan att majoriteten har det som någon sorts daglig vana att besöka sajten. Det är båda spännande, och värmande.

Man skulle kunna se det här som någon sorts självbekräftelese, att jag sitter här och slår mig för bröstet,men så är det verkligen inte. Det jag gör kan vilken pellejöns som helst göra. Det kräver bara att man är lite intresserad, törs fråga om hur matchen var eller hur man tänker om olika saker. Det däremot jag vill belysa, och med alla jävla utropstecken i världen, är att det finns ett så stort intresse för alla fotbollslag och spelare i det här området så att jag sitter här och funderar hur folk lyckats hålla sig uppdaterad tidigare med ett sånt otroligt lågt intresse från den lokala pressen. När jag tänker efter så är det precis det här som händer när någon har monopol på på något, då slutar man jobba, man sänker tempot och ta saker för givet.

Med det sagt. De senaste dagarna har jag blivit tvungen att ta ett beslut som kanske inte känns så där jättebra i magen. Det finns så mycket att bevaka och det känns inte bra att skriva notiser om saker jag inte sett själv, då kan man ju nöja sig med lokaltdiningarnas robotar lika gärna, och tappar allt det här syftet. Därför har jag kommit fram till att jag måste försöka begränsa det geografiska området lite.

Att kunna bevaka hela Västernorrland ensam är en utopi, åtminstone på egen hand. Så, mot min egen vilja, har jag valt att begränsa mig till Örnsköldsvik, Kramfors, Sollefteå och Härnösand den här säsongen. Det innebär att jag måste lämna Sundsvall. Det som gör det hela förmildrande är att jag vet att lokalfotbollen.nu och st.nu gör ett bra jobb i bevakningen av det lokala där.

Det primära i beslutet är förstås tid. Man kan inte hinna med flera olika matcher på olika platser i länet. Sen är det en kostandsfråga. Hittills har det här projketet kostat drygt 25000:- med utrustning, webbplats och resor. Det är extremt och mycket för att det handla rom en uppstartskostnad. Igår havererade dessutom min dator när jag redigerade intervjuer så idag har jag beställt en ny, sen letar jag efter en systemkamera för att bättre kunna berätta om fotbollen visuellt. Men allt behöver inte ske på en och samma dag. Jag tror att det kommer bli förbättringar hela tiden, och jag hoppas att ni kan ha förståelse för att det inte går att göra allt just nu. Samma sak med bevakningen, jag väljer inte bort ett lags bevakning bara för att jag befinner mig någon annanstans just när deras match spelas. Det handlar om logistik och slutändan pengar.

Som till helgen exempelvis. Då börjar jag i Sollefteå med Uniper Cup och växlar mellan den cupen ochen cup som går i Långsele där min son ska spela. Så mellan 9-17 är jag där. Sen blir det Gottne – Lucksta kl 19 på Skyttis. Söndagen är fortfarande lite diffus, jag vet att det kommer bli Kramfors – Obbola kl 14:00 och sen får vi se var vi hamnar.

Så lite key notes som jag vill att du ska ta med dig:

  • Bevakningen gäller från och med nu Ö-vik, Kramfors, Härnösand och Sollefteå
  • Det finns ingen prioritering om vilka lag som bevakas, det handlar om logistik första hand.
  • Tack för den här tiden, Sundsvall och tack Lokalfotbollen.nu för det jobb ni gör.

Äh, hörni, visst är det kul med fotboll?

Slut på meddelande!