Supertabbe av Roshdi i förlusten mot IFK Östersund

Supertabbe av Roshdi i förlusten mot IFK Östersund

Älgarna-Härnösand förlorade också seriens andra match på bortaplan mot IFK Östersund, bland annat efter en supertabbe av annars stabile Ahmed Roshdi.

Efter en ganska jämn inledning så började IFK Östersund sakta, men säkert, ta kommandot i matchen, med en hög press och löpvilliga yttrar. I den 24:e matchminuten lät gästerna Rasmus Essebrink ta bollen och driva mot mål. Från tio meter drog han till med ett skott som Ahmed Roshdi bara hade att skopa upp i sina armar, men bollen stusade upp framför honom och rullade in mellan benen på Roshdi. En supertabbe av den annars skicklige Roshdi.

Innan halvleken var slut skulle Rasmus Essebrink återigen skapa trubbel från sin högerkant. Den här gången drev han på utsidan av boxen innan han serverade Chidi Omeje som bara behövde sätt dit foten på den hårda passningen längs marken för en tap-in innan 2-0 var ett faktum. Östersund hade bud på fler mål i slutet av halvleken men hemmalagets stod för en ordentlig prestation när han rusande lyckades missa både boll och mål i helöppet läge.

Gästande Älgarna hade några störchansner under halvlekens gång, ofta med Zakaria Bel Mekki som organisatör men han var allt för ensam för att kunna hota ett allt oftare samlat försvar. Älgarnas stora problem fortsätter att gäcka laget i den här matchen, det alldeles för naiva försvarsspelet.

Den andra halvleken inleddes med att vädret blev kraftigt försämrades med både regn och vind som öster ner över Jämtkraft Arena. Om vädret hade någon inverkan är svårt att sia om men tempot i matchen sjönk avsevärt under de femotio första minuterna av den andra halvleken. Östersund bidrog med någon ströchans men Ahmed Roshdi spelade upp sig avsevärt från fadäsen i första halvlek soh stoppade alla försök.

Efter en timmes spel skulle chansen som gästerna väntat på komma. Dino Kvakic fick kontroll på bollen och slog en långboll på löpande Bel Mekki som tog i för kung och fosterland när han sköt, skottet var så kraftfullt att IFK-keepern Gustav Norin tvingades släppa bollen förbi sig. Chansen hade föranletts av några bra halvchanser för gästerna som bokstavligen jobbade sig fram till reduceringen 2-1.

Älgarna verkade tappa orken ju lägre halvleken led medan Östersund bara ökade tempot. Därför var det inte särskilt förvånande att 3-1 skulle komma. Axel Bodén tog emot en svepande passning vid straffområdeslinjen till vänster om Roshdi. Han noterade att Ahmed Roshdi stod aningen felplacerad och curlade in 3-1 i nättaket till höger i målet.

Innan huvuddomaren, Pontus Östlin, blåste av matchen hann Östersund defilera i mål genom att göra 4-1 genom Karl Wikman, detta efter att hemmalaget tryckt på de sista minuterna och Ahmed Roshdi stått på huvudet flertal gånger.

Det här var en match som tydligt visade Älgarnas svagheter. Bitvis spelar man ett spel som håller men stora delar av matchen är man för naiv och har ett allt för dåligt passningsspel, in minst i den egna tredjedelen. Ahmed Roshdi gör två rejäla tabbar i matchen och resulterar i två mål bakåt. Älgarna har int ett lag att komma tillbaka ifrån det. Flera positiva inslag i Älgarna finns det dock, räknar man bort de två mål som Roshdi får ta på sig står han för flera viktiga insatser i matchen. Bel Makki har inte mycket att jobba med men är giftig i boxen. Annars gör Eyad Walid Al Sadi många pigga sekvenser i matchen.

Härnäst väntar derby mot Friska Viljor kommande vecka, DM-semifinal. Vinnaren möter vinnaren mellan Kramfors och Gottne, på tisdag.

IFK Östersund – Älgarna-Härnösands IF 4-1

24′ 1-0 Rasmus Essebrink
38′ 2-0 Chidi Omeje
61′ 2-1 Zakaria Bel Mekki
79′
 3-1 Axel Bodén
94′ 4-1 Karl Wikman