Spännande lördagsmatcher på gång

Spännande lördagsmatcher på gång

Nu har det verkligen börjat rullat igång och det väntar ett par riktigt intressanta matcher denna lördag, och sen fortsätter det med några matcher på söndag, som också har en intressant karaktär.

Gottne – Team TG FF

Först ut på under lördagen är Gottne som tar emot Team TG FF på Skyttis klockan 13:00. Premiärhelgen slutade snöpligt för Gottne som bara fick spela 30 minuter innan matchen avbröts mot Boden till följd av vädret. Frustrerande så klart att just premiären blir uppskjuten och speciellt med en sådan lång bortaresa också.

Team TG spelade sin premiär drygt fyra mil söder ut, i Luleå mot IFK Luleå och de hade säkerligen önskat att deras match blivit uppskjuten också (förlust med 1-3). Insatsen var medioker och om Team TG ska vara ett topplag i år så kommer det krävas betydligt bättre insatser än så under lördagen. TG har spelat väldigt många försäsongsmatcher, majoriteten mot kvalficerat motstånd och stått för goda insatser, av den anledningen var förlusten mot IFK Luleå lite av en käftsmäll. Matchtipset får bli lite tråkigt, delad pott och målsnålt.

Räkna med två revanschsugna lag som drabbar samman på Skyttis, klockan 13:00.

Björna – Kubikenborg

Klockan 16:00 drabbar Björna och Kubikenborg samman i premiären av fotbollstrean. Kramfors inledde omgången med att slå Anundsjö med 0-1 på just Skyttis. Nu ska Björna och Kuben slåss om poängen. Det finns inget lag i den här serien som är så hajpat som Kubikenborg efter att ha lastat på ordentligt med spelare från högre divisioner. Allt annat än ett avancemang till tvåan är en besvikelse Sundsvallsgänget.

Det är svårt att veta var Björna står i sin process inför premiären. Vad jag kan se har man bara spelat en träningsmatch och den vann man, mot Fränsta, vilket också är ett lag man förväntas slå. Kubikenborg har spelat ett helt gäng med matcher där man vunnit två matcher, två oavgjorda och sen slog man ju GIF Sundsvalls kryddade akademilag i DM på straffar. Det är förstås självklart att Kubikenborg får matchtipset här, mest för att om man mäter spelare för spelare mellan de två lagen så ska skulle ingen i Björna ta plats i Kubens startelva. Det är inte alltid lika med ett givet resultat, men det ger en indikation om vad som väntar.

Vädermässigt var det bedrövligt under fredagen på Skyttis med kyla och snö. Det blir bättre under lördagen. Inget snöfall förrän framåt 18:00 och upp till 10+, men det kan förstås förändras så på med underställen.