Ska man spela fotboll i det här vädret?

Ska man spela fotboll i det här vädret?

I morgon är det premiär för Division 3 mellersta Norrland i Örnsköldsvik, när Anundsjö och Kramfors-Alliansen drabbar samman. Vädret ser inte direkt inbjudande ut. Meteorologerna utlovar omkring -3 sett över hela premiärdagen. När matchen spelas, klockan 19:00 utlovas -5 som känns -10 med hög luftfuktighet. Det är med andra ord inte direkt fotbollsväder vi kan vänta oss.

Det väcker (återuppväcker?) frågan kring hur klokt det är att spela fotboll i början på april? Vi såg redan förra helgen hur en match uppe i Boden fick avbrytas en halvtimme in i matchen och hur Gottne fick åka hem till Örnsköldsvik utan resultat eller ersättning. Jag var själv på Superettan-premiären i Sundsvall förra helgen i full vintermundering och det var ändå kallt så det räcker. Kag har besökt hockeymatcher som varit varmare. Nu utlovas det upp till -10 med risk för snö.

Det behöver nödvändigtvis inte spela någon större roll för spelarna på planen, de håller sig nog varma. Värre är det med publiken, för visst fan är väl fotboll fortfarande en publiksport, även i Division 3? Nu sänder lokalblaskan matchen så det finns alternativ och skrivande stund känns det som ett mycket bättre alternativ. Problemet är väl att fotboll ska upplevas live, men förbundet gör det bara jävligt svårt att njuta av fotbollen när man visar ytterst lite förståelse för väderförhållandena ovanför Uppsala.

Skärmdump TÅ 4/4 2024

På tal om lokaltidningen. Det är premiär efter premiär i helgen runt om i fotbollslänet och deras sportdel toppas av TT-text om en hockeymatch som inte har någon som helst koppling till länet, inte ens till Sverige, om man nu inte räknar de två sista meningarna som berättar att Kramfors-killen Adrain Kempe gjort sitt 24:e mål i NHL.  Om det här är den utlovade fotbollssatsningen som Tidningen Ångermanland basunerat ut under våren så ligger den lokala fotbollen risigt till. Nu finns det ju fortfarande en rimlig chans att det hasat sig ner till IP och gjort en intervju för att puffa sin egen sändning, men räcker det? Ska man inte ha större förväntningar på en lokaltidning?