Så slutar Division 3 mellersta Norrland (typ)

Så slutar Division 3 mellersta Norrland (typ)

Dagen D är kommen. Det är slutligen premiär för Division 3 mellerst Norrland. Tanken var att det skulle bli två premiärmatcher idag, men på förmiddagen stod det klart att matchen Selånger – Alnö är uppskjuten. En inte allt för vild gissning är att det beror på kylan och snöfallet. Att ens behöva säga det i relation till en fotbollspremiär är oerhört tragiskt. Det blir åtminstone en premiär, än så länge. Men man ska aldrig säga för mycket.

Då är det i princip bara en sak som återstår inna premiären, och det är tabelltipset. Det är inte så mycket tips som en killgissning som man kanske inte bör fästa så mycket uppmärksamhet. Här är den i alla fall. Har du ett tips, tagga gärna den på Instagram under #blåochvitfotboll

1. Kubikenborgs IF
__________________________________
2. Anundsjö IF
__________________________________
3. Kramfors-Alliansen
4. Selånger
5. Obbola IK
6. Bergs IK
7. IFK Umeå
8. Björna IF
_________________________________
9. Ope IF
_________________________________
10.  Fränsta IK
11.  Dvärsätts BK
12. Alnö

Analys: Jag tror att tre lag kommer utmärka sig i den här serien. Kuben, Anundsjö och Kramfors. Placeringarna kan mycket väl skifta, men tipset baseras på att Kramfors kommer behöva tid att implemnetera sitt nya spelsystem under Dacian Dacin. Han har en hög kravbild som på sikt kan bli en framgångsfaktor, men alla nya system kräver tid. Hoppas Kramfors har tålamodet för det. Anundsjö ser bra ut och spännande. Kuben har all press på sig, med alla hajpade namn de signerat under våren så måste de leverera från första stund. Sett till glädjetårarna efter att ha besegrat GIF Sundsvall akamdemilag kyrddat med bänknötare i DM så blir man lite fundersam. Alldeles oavsett, kvalité rakt igenom i hela truppen.

Resten är bara magkänsla baserat på kortare och längre försäsong. Alnö fick en gratisplats och har inte direkt imponerat på försäsongen, därför får de jumbotipset.