Remsles kapten är redo för Domsjö: “Det är inte bara att ställa ut skorna”

Remsles kapten är redo för Domsjö: “Det är inte bara att ställa ut skorna”
Foto: Crillesportbloggen
Ikväll ska den ena finalisten till DM-finalen tävlas fram. Remsle tar sig an Domsjö på Nipvallen. Att säga att kapten Fanny Karlsson inte är laddad vore en ren och skär lögn.

När man talar om Remsle UIF går det nästan inte att ta i klubbnamnet utan att också nämna vilken fantastisk verksamhet som bedrivs där ute. Med en verksamhet som verkligen satsar på flick – och damfotboll så har de verkligen rusat fram med sina framgångar.

Om några veckor drar seriespelet i Division 2 Norra igång när man tar emot Betsele på Nipvallen, men innan dess så ska man ta sig an Domsjö, i kvällens DM-semifinal på just Nipvallen.

– Det ska bli jäkligt kul och vi är laddade. sen är det lite kallt ör fotboll än, men man får lida pin, säger Fanny Karlsson

Foto: Privat

Serieseger för två år sen i trean, ännu en serieseger som nykomling i tvåan. Vad är det i vattnet Sollefteå egentligen? Hur är det möjligt att lyckas så exceptionellt bra på en sådan liten ort?

– Det har vi nog frågat oss själva lite också. Vi var ju nykomlingar eftersom vi vunnit trean året innan. Vi hade väl inga förhoppningar om att det skulle gå så bra. Vi fick in lite, ja vi kallar dem “supermorsor” som varit från fotbollen några år och som kommit tillbaka. Det tillsammans med mixen att vi har otroligt talangfulla juniorer som successivt har slussats in i laget. Så det var en mixen av rutin och talang som gjorde det jättebra, säger lagkaptenen och fortsätter.

– Vi har ju varit tvåan förut, men vi har nog aldrig gått så bra innan. Det var ju inte bara stort för laget utan för hela föreningen, konstaterar Karlsson.

För några veckor sedan var det gruppspel i DM för Remsle på Kramfors IP, visserligen bara två matcher, men det underströk styrkan i truppen och att man är på rätt väg även i år.

– Det var bara två matcher, men det är alltid skönt att vinna ett derby mot Kramfors. Det var tufft rent fysiskt, men sen hade vi några borta i gruppspelet. Då var det skönt att se att andra klev fram och tog ansvar, sen är det rätt skönt att veta att vi vann utan att ha våra två bästa målskyttar med. Så det finns mer att ta av, säger Fanny.

Nu väntar stenhårt motstånd i form av Domsjö. en bekant motståndare som av hävd spelar tufft, men det är knappast något som Fanny Karlsson räds. Målsättningen är final och då måste man förpassa Domsjö ur turneringen.

– Tufft kommer det definitvt att bli. De har ett bra lag och vi spelade tuffa matcher mot dem i somras. Vi kom ut starkare båda gångerna då men det är inte bara att ställa ut skorna. Vi förväntar oss en tuff och fysisk match. Förhoppningvis kan vi vinna och gå till en final, men det ska göras också, konstaterar Fanny Karlsson.

Matchen spelas på Nipvallen, som de flesta matcher så här års i omgivningen. Avspark kl 19:00. I morgon möts Kramfors och Själevad på Kramfors IP för att tävla fram motståndaren i finalen till antingen Remsle eller Domsjö.