Premiärseger för Forsmo: "Vi ville vinna mest"

Premiärseger för Forsmo: "Vi ville vinna mest"
Analys från bänken med Pontus Eriksson, Forsmo. | Foto: Blå & Vit Fotboll

Forsmo IF begav sig till Härnösand och Bondsjöhöjdens IP för att begå premiär i Division 4 Ångermanland. Efter en bra halvlek och mindre bra halvlek kunde man kamma alla tre poäng.

Forsmo har en speciell inledningen på säsongen. Ikväll mötte man BIK och redan på tisdag tar man sig an HFC United, också på bortaplan. Hemmapremiären begår man i mitten på maj månad. En bra sak om man frågar målvakten Pontus Eriksson som från bänken fick se sitt lag ta hem säsongens första vinst.

– Men det är skönt att stöka bort några bortamatcher och sen får man några hemma matcher. Personligen tycker jag det är bättre än att hålla på fram och tillbaka, säger han.

Matchen verkar ha gått väldigt mycket enligt plan för Forsmo som tog ledningen i den 30:e minuten och sen aldrig lät BIK komma tillbaka på riktigt allvar. I mångt och mycket en väl genomförd premiär, med betoning på just premiär, enligt Pontus Eriksson.

– För oss var det ju en premiär och det var en typisk premiär skulle jag vilja säga. Första halvlek är klart bäst och vi gör 1-0 via Mattias Persson, vi har väl bud på någon boll till. I andra halvlek är det inget skönspel direkt, det blir mycket närkamper och mycket avblåsningar. Till slut var det väl vi som ville vinna mest, säger han.

Man brukar säga att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Det ordspråket passar väl in på Forsmo som gått och väntat länge på premiären nu. Att äntligen få göra bort den matchen verkar ha varit en lättnad.

– Det kändes skönt, vi har ju fått vänta länge. Vi skulle möta KB för några veckor sen och när den blev inställd så blir lite som att man måste ladda om. Nu är den här överstökad och det bara att se fram emot nästa match som är tisdag redan, säger han.

Bondsjöhöjdens IK – Forsmo IF 0-1

30' 0-1 Mattias Persson

Tabellen