Övertygande segrar

Övertygande segrar

Det blev som väntat övertygande segrar för såväl Gottne 2 som Friska Viljor Akademi under onsdagen, och ett BIK som fick kämpa i motvind.

Det blev ganska väntat en övertygande seger för Friska Viljor Akademi mot HFC United igår som vann med tydliga 3-0. Målen gjordes "som vanligt" av Malte Jonasson och Felipe Andersson samt Leonid Eliasson. Faktum kvarstår att man är fortsatt obesegrade i serien och man har svårt att se att något lag ska komma till Skyttis och rucka på det faktumet.


Gottne 2 studsade tillbaka efter skandalen i Forsmo i helgen och slog Höga Kusten med ofattbara 5-0. En regel i livet är att inte lita på appen "Min Fotboll" som meddelade att Gottne 2 ställde upp med elva man totalt. Tankarna gick omedelbart till matchen senast där man tvingades bryta matchen mot Forsmo. NU visade sig den farhågan inte vara på riktigt då man hade avbytare till matchen.

Målen gjordes av Arvid Lindgren Hemmingsson (2), Youel Seum Tsegai (2) och Jonathan Olsson.

Noterbart i Höga Kustens bedrövelse var att man saknade många namnkunniga spelare. Framför allt målkungen Emil Forsgren och mittbacken Tobbe Backlund, bland annat.


BIK stod för kvällens bedrift när man lyckades vända underläge 1-0 och 2-1 till vinst med 2-3. Det i sig är kanske ingen bedrift men lägger man till att man drabbas av två utvisningar i ekvationen efter underläge 1-0 och ändå lyckas vinna matchen med en utespelare som målvakt så får man ändå ställa sig upp och ge laget en applåd.

Stor hjälte blev återigen Henos Mokonen med två mål och även Calle Thunberg hittade tillbaka i målprotokollet. BIK är ett svajigt lag men det finns klart potential i truppen om man bara kunde hitta en jämnhet värd namnet.