Örnsköldsvik var namnet för kvällen

Örnsköldsvik var namnet för kvällen
Det blev som väntat de båda Ö-vikslagen som gick vidare till final i DM.

På förhand såg det ut som att Friska Viljor skulle vara snäppet för mycket för Älgarna och Själevad skulle vara detsamma, och så blev det också. Det man däremot inte förutsåg var att det skulle bli två relativt tajta drabbningar.

I Härnösand drabbade Älgarna och Friska Viljor samman och det var som väntat FV som tog initiativet. Jakob Norrman öppnade målkontot för säsongen redan mot Karlstad i helgen när han gjort ett piggt inhopp. Nu fanns han med från start och stod för det första målet, då var det elva minuter spelade av matchen. Sex minuter senare slog Mahdi Afzali till och ökade på till 0-2. Då tog nog de flesta sig för pannan och när 0-3 kom blev det lite av en ridå. Älgarna visade dock karaktär och gjorde sitt yttersta för att jobba tillbaka matchen och det tändes nog ett visst hopp när Natan Mokonen skickade in reduceringen till 1-3 men den skulle snart släckas när AFC Eskilstuna-fostrade Ebenezer Baraka Biregey satte 1-4. Älgarna skulle göra en sista push och lyckades pilla dit en reducering till 2-4, men närmare än så kom man inte.

Arkivbild: Ebenezer Baraka Biregey i Nässjö 2023.

Detta innebär att det blir final mellan Gottne och Friska Viljor. Eftersom de spelar i olika divisioner den här säsongen så blir det här det enda mötet lagen emellan och FV har nog lite revansch att utkräva från föregående säsong. Så nära en drömfinal vi hade chansen att få på herrsidan efter att Gottne slog Kramfors med 0-3.

0-3 förresten, det verkar vara ett gångbart resultat på Kramfors IP så här långt. Gottne slog till med det igår och idag ville inte Själevad vara sämre när den andra semifinalen för damer avgjordes. Precis som dagen innan, på herrmatchen, lyckades Kramfors hålla jämna steg med motståndet initialt. Det skulle dröja nästan hela den första halvleken innan Själevad skulle hitta rätt, då genom en sjukligt snabb Adine Lindahl. Lindahl, hade testat löpvägarna på så gott hela planen innan hon utnyttjade ett försvar som var på hälarna och löpte rakt igenom och kunde sätta 0-1.

Nästa mål skulle komma på straff av Marie Dahlberg, en straff som KA-keepern Angelica Åhlin nästan hann få en handske på. Sist men inte minst kom också 0-3 efter en tilltraslad situation i Kramfors straffområde var det till slut Lova Larsson som var sist på bollen.

Kramfors stod för en riktigt bra första halvlek och hade bud på mål vid flertal tillfällen, men när tröttheten kom så var Själevad snäppet vassare. Kramfors föll verkligen med flaggan i topp. Klipp och bilder finner ni på Crilles sida på Instagram.

Detta innebär att det också blir Ö-vik på damsidan eftersom Domsjö slog ut Remsle igårdagens semifinal.

Nu får man hoppas att man gör ett ordentligt jippo av detta när man har fyra Ö-vikslag i final.