Libaan Adnan Osman: "Jag tar det match för match"

Libaan Adnan Osman: "Jag tar det match för match"

Unge och energiske Libaan Adan Osman är tillbaka i moderklubben som efter en lyckad försäsong som gått över förväntan nu gör sig redo för premiär mot Anundsjö ikväll.

Libaan Adan Osman är ny i Kramfors-Alliansens a-lag. men inte ny i föreningen. Här spelade han sin pojklagsfotboll och flyttade sedermera till Bollsta IK där han ifjol spelade Division 5-fotboll. Han gjorde det så pass bra att Kramfors villeha honom inför den här säsongen. Med en trög start lossnde det rejält för honom i slutet på sösongen.

– Det gick inte så bra serien, men i slutspelet kom vi tvåa. För egen del gick det helt okej men vi nådde inte målet. Annars så var det bra och vi spelade verkligen bra på slutet, säger han om säsongen i Bollsta ifjol.

Han beskriver sig själv som en hårt tränande spelare som sätter laget före jaget. Han började karriären i Kramfors-Alliansen som liten grabb och var då en ytterback och mittback, men med tiden har han kommit att spela på mittfältet centralt. Han är onekligen en spelare som gillar att ha boll, vilket har synts på träningarna och försäsongsmatcherna där han verkat bekväm med bollen, även i pressade lägen.

– Det är ju det man gillar. Det kul att ha bollen på fötterna, då händer det saker och ting. Jag gillar det, säger han.

Att ta steget från Division 5 med Bollsta till att nu spela Division 3 med Kramfors-Alliansen skulle kunna vara ett stort steg för vem som helst, men Libaan har visat att han varit mogen för uppgiften.

– Försäsongen har gått väldigt bra. Jag förväntade mig inte att spela alla matcher från start. Det har varit kul och gått bra hitttills. Jag hade förväntat mig att det skulle bli tuffare att spela här, man ser ju skillnanden på spelarna på träningarna. Det är högre intensitet på träningarna och mycket bättre kvalitet. Jag börjar komma in i det mer och mer. Spelet vi spelar passar mig väldigt bra, det är väldigt modernt, säger han och blickar mot kvällens premiär mot Anundsjö.

– Jag ser väldigt mycket fram emot matchen. Jag har aldrig mött Anundsjö tidigare. Jag har hört att de är svåra att möta på bortaplan så det ska bli kul. Jag har sett dem tidigare när Kramfors mött dem och det känns som ett väldigt organiserat lag, säger han.

Men att det skulle finnas permiärnerver eller någon oro är det inte tal om. Libaan utspeglar ett lugn som nästan är nödvändigt i en premiär.

– Jag tar det match för match, säger han.