Kaptenen: "Det gäller är att vi är kliniska"

Kaptenen: "Det gäller är att vi är kliniska"
Precis som Gottne-lägret så laddar Kramfors-Alliansen för tisdagens semifinal i DM. Lagets lagkapten, Hampus Sjödin,är redo och har laddat frispaksfoten lagom till drabbningen.

Seriepremiären är avverkad och tre poäng i bagaget trots att spelet inte funkade som man önskade så var kaptenen inte helt nöjd med fredagens uppgift mot Anundsjö.

– För egen del kändes det lite rostigt kan jag säga. Det var första matchen för egen del. Jag har ju varit lite skadad, det höll mig borta tre, fyra veckor nästan. Det var lite ringrostigt, men det kommer bli bättre och bättre ju mer matcher det blir, säger han.

Med den nya tränaren, Dacian Dacin, har det också blivit ett nytt sätt att spela. Med mer fokus på passningsspel och det var tydligt att det inte riktigt funkade optimalt mot Anundsjö, främst i den första halvleken. Hampus Sjödin (eller Mr Reliable, som vi kallar honom) medger att laget inte fick det att funka i premiären.

– Lagets prestation var inte det bästa heller, vi hade det lite tugnt med vårt eget spel. Det finns lite saker och slipa på där, vi fick inte riktigt matchen dit vi ville men på något sätt lyckades vi kom ut från matchen med tre poäng, så det får vi ta med oss, säger han.

I halvtid i den matchen gjorde man ett försök att justera och det blev bättre.

– Vi gjorde lite förändringar inför andra halvlek och även om Anundsjö hade mycket boll så hade vi mycket bättre kontroll på dem. Det får vi ta med oss, att vi lyckades justera saker som åtminstone kändes bättre, men som kanske från publikens håll kändes som mycket Anundsjö, säger han.

I slutändan är det poängen som räknas och det i fallet var det 100% succé för bolltrillarna från Höga Kusten. Samtidigt kan man konstatera att man vinner matchen trots att spelet inte fungerar offensivt, och att laget gjorde det man faktiskt varit bäst på en tid – att försvara sig.

– Vi har spelat bra försvarsspel under en längre tid och det tar vi med oss. Vi har mött Division 2-motstnd på försäsongen och ändå släppt in lite mål, säger han.

Nu väntar en ny utmaning, när Gottne ska försöka slå ut Kramfors i DM. 

– Vi känner varandra ganska bra, Kramofrs och Gottne. Vi har ju mötts i seriesystemet förut, även om det var några år sen nu. Det finns många ledare kvar som vet att det brukar vara tajta matcher mellan Kramfors och Gottne. Vi har gjort bra matcher mot dem, träninsgmatchen (förlust med 2-0 red.anm) kan jag tycka var riktigt bra, försvarsmässigt. Gottne är ett skickligt lag men vi vet att vi är försvarsmässigt stark, vi är svåra att tränga igenom. Vi är bra på att skydda vårt eget straffområde, konstaterar han.

Så hur mår egentligen Kramfors-Alliansen efter premiären rent fotbollsmässigt?

– Vi mår ganska bra skulle jag säga. Premiräseger mot Anundsjö, det är en kanonstart resultatmässigt. Så vi kliver in med en ganska god känsla, men vet vi att vi möter ett skickligt lag som är på övre halvan av Division 2. Det kommer bli en svår nöt att knäcka men vi kommer göra allt för kunna göra det, säger han.

Om matchen mot Anundsjö nu inte var en spelmässig Monet, så vad är det som måste bli bättre?

– Det är framför allt spelet med bollen. Vi måste bli mer nogrann i våra beslut, ta det lite lugnt och göra det vi ska, helt enkelt. Inte bara trycka iväg bollen i panik, vi måste hitta ett lugn när vi väl får bollen. Annars kommer det bli jobbigt, det tar mycket kraft att ligga på försvar en hel match, säger han.

I matchen mot Anundsjö hade Kramfors kunnat fått en betydligt enklare resa än vad det till slut blev. Rasmus Engström hade i den första minuten ett läge som han borde ha förvaltat, även om det var klart förlåtligt att första bolltouchen på hela säsongen inte var knivskarp. Kaptenen håller med och understryker vikten av att förvalta de få lägen som ges.

– Framför allt i en match när man möter ett lag från en högre serie så är straten oerhört viktig. Vi vet att de kommer komma ut och försöka få hål på oss. Vi måste vara skärpta, de kommer trycka fram mycket folk är min gissning så ytorna kommer att finnas. Är vi skärpta och kan ställa om på dem så gäller det att vi är kliniska i den sista tredjedelen, kontaterar Hampus Sjödin.

Om det är något som vi förknippat Hampus Sjödin med så är det fantastiska frisparkar, hans adelsmärke. Mot Anundsjö blev det ingen sådan, men Mr Reliable sparar visst den till matchen i morgon.

– Jag har inte fått testa den på match ännu, men jag har kört lite på träning, det ser ändå helt okej ut, lovar kaptenen.