Gottnes första fullpoängare i hamn

Gottnes första fullpoängare i hamn
Gottne inkasserade första vinsten försäsongen i Division 2 Norrland efter en svängig match mot nykomlingen Lucksta.

Gottne noterade sin tredje match på drygt en vecka, två i serien och ytterligare en match i DM, men någon trötthet gick inte att skönja när man öppnade portarna för nykomlingen Lucksta som var på besök. På förhand en relativt oviss match efter att Lucksta noterat en imponerande insats mot Boden förra helgen samtidigtom Gottne inte fick ut allt och saknade en viss skräpa mot Team TG i samma omgång.

Gottne visade redan i DM-semifinalen att man var på god väg att hitta rätt spår och det spåret fortsatte man att trampa upp under kvällens match på Skyttis, åtminstone i den första halvleken. Det var inte bara en halvlek där man dominerade bollinnehavet, Lucksta fick knappt låna bollen under större delen av matchen. Niklas Palm öppnade målskyttet i den åttonde minuten när han chippade bollen över en utrusande Zacharias Svenlin, snyggt assisterad av den väldiga kanadensaren Chris Suta.

Lucksta hade verkligen brist på möjlighter, men efter 17 minuters spel kunde man på en hörna skicka in kvitteringen genom Amir Payande. Situationen såg väldigt märklig ut och det såg ut som Antony Ferrara blev trängd i läget, och baserat på hans reaktion efter målet fanns det en del som talade för att han inte hade fel. Målet skapade egentligen ingen nerv i matchen. Gottne fortsatte metodiskt att trycka ner Lucksta och känslan var att det snart skulle ringa bakom Svenlin igen. Föga förvånanade var det precis det som skedde i den 24:e minuten när Gottne skickade in ett inlägg som nickades upp snyggt i nättaket – av en Lucksta-försvarare, och 2-1 var ett faktum. Gottne fortsatte sedan att trumma på där både Danny Harmon och Edwin Dellkrans hade goda lägen att öka på ledningen men den heaste chansen hade ändå Chris Suta som skickade en nick i ribban.

I den andra halvleken blev det aningen mer böljande spel även om Gottne stod för det mesta av det bästa. Det var också Gottne som skulle stå för nästa mål när Liam Collings laddade bössan i den 57:e minuten och satte 3-1 efter inlägg från en av matchens bästa – Danny Harmon. Ju längre halvleken led desto mer sjönk tempot, och det gynnade gästerna som fick lite luft under vingarna och lyckades på tilläggstid reducera till 3-2. Den officiella statistiken säger att målskytten var Abdulie Touray, men snacket i korridoren var att det inte stämde, svårt att avgöra.

Gottne var både en och två storlekar större i matchen och förtjänade med råge alla tre poäng. Det fanns många att plussa för den här kvällen i hemmalaget, men de tre bästa för kvällen var dessa.

+++ Danny Harmon – Han slet i vanlig ordning som en ilsk pitbull matchen igenom och bidrog till Gottnes bastanta tryck i 70 minuter.

++ Chris Suta – Kanadensaren var magisk i de bakre leden och visade hur man neutraliserar motståndarnas bästa, fråga Abdulie Touray.

+ Anthony Ferrara – Han fick stå långa stunder sysslolös på grund av Luckstas ineffektiva offensiv, men visade framför allt med sina fötter att han är en av de bästa målvakterna i serien i den spelformen.