Gottne laddar för DM-semifinal: "För mig är det viktigt"

Gottne laddar för DM-semifinal: "För mig är det viktigt"
Under tisdagen och onsdagen är det dags för semifinal i DM. Först ut är Kramfors-Alliansen som tar emot gästande Gottne IF på Kramfors IP. Gottnes huvudtränare, Mackenzie Ward, ser fram emot matchen och menar att man inte tar lätt på uppgiften trots att man spelar en division högre upp i systemet.

– Senast gjorde vi en bra match mot Kramfors, men den här gången är det på deras hemmaplan, det kommer inte bli lätt, säger Ward om matchen.

Men vi backar bandet till den gångna helgen. Efter den uppskjutna premiären mot Boden var det alltså Team TG FF som stod för motståndet. Ett lag som med stor sannolikhet kommer tillhöra toppen av tabellen när vi summerar säsongen. Man föll med 2-3 mot Team TG och frågan är om man inte få lägga skulden på sig själv för den förlusten. Bitvis spelade man strålande men saknade den rätta skärpan. Från TG-lägret var man efter matchen lättade över att ha kommit undan med segern. Mackenzie Ward summerar tankarna från den det mötet.

– Jag är självklart besviken, men samtidigt får vi tänka att vi fick in några nya spelare för ett par veckor sen. Totalt har vi fått in tio nya spelare. När man har den rulijansen så blir det lite oorganiserat, tycker jag. Man måste hittat sättet vi ska spela på, titta på material och självklart har vi våra principer kring hur vi ska spela. Sånt tar tid och då tappar vi lite hur vi ska spela som ett kollektiv. Jag tycker inte att vi är där ännu, som vi var förra året. Förra året tog det fem matcher, och sen gick det väldigt bra, påminner Ward om och fortsätter.

– Samtidigt så kan man säga att om vi hade en dålig dag och Team TG hade en bra dag. Om vi har en bra dag så kan vi slå vilket lag som helst i serien, det får man förmedla till laget också. Vi hade lägen att vinna matchen, men totalt sett så förtjänade de att vinna, konstaterar Ward.

Nu är det som sagt dags för spel mot Kramfors om en plats i finalen och trots att Gottne slagit Kramfors med 2-0 på Skyttis under försäsongen så är det här ingen match som han eller laget tar lätt på. 

– Det är inte derby, men det är ett lag som finns i närheten. Jag känner Dacian (KA-tränaren, red.anm), han har varit i Stöde tidigare, han har gjort det bra och fått ihop det bra i Kramfors. Det blir inte en lätt match. Senast vi mötte Kramfors på Skyttis gjorde vi en väldigt bra match, men nu är det här i Kramfors och det blir inte lätt, konstaterar han.

Det skulle eventuellt kunna finnas en oro kring det faktum att Gottne knappast fått den bästa starten på säsongen. Dels den uppskjutna matchen i Boden (som man ännu inte fått nytt datum för), men också att man inte riktigt fick maskineriet att funka på Team TG. För Mackenzie Ward är det emellertid en enkel lösning på ett komplext problem, och han vet vad som krävs.

– Vi måste fortsätta att jobba för att hitta ett sätt att vinna matcher, framför allt med tanke på vår serie. Vi har många unga spelare, men också spelare med lite skavanker och sjukdomar. Det ska bli kul, men också svårt, säger han.

I lördags mötte man som sagt Team TG, under tisdagen möter man Kramfors och sen väntar Lucksta på lördag. Finns det anledning att matcha lite mer varsamt?

– Vi har inte bestämt vilka som spelar, men det är klart att vi kommer använda oss av unga spelare. Vi kommer säkerligen att lufta några i truppen. Jag och Mats får titta på det och kolla vad vi har tillgängligt för att kunna vinna mot Kramfors. Tittar man på de stora klubbarna så spelar man onsdag och lördag. Vi har killar som vill vidare från Gottne i sin karriär och de måste lära sig att spela oftare, att ta hand om sig själv. Då måste vi som ledare lära oss hur vi hanterar sådant här. För mig är det alltid att det är nästa match som viktigast. Så det är absolut en viktig match, vi tar inte lätt på det, säger han.

För Mackenzie Ward är DM något viktigt. Det är bara spola snacket om att Gottne inte kommer med de bästa det har och kommer ge allt i semifinalen mot Kramfors.

– Det här är mitt femte år, jag tror jag vunnit det fyra gånger. För mig är det viktigt. Vi vann förra året när vi slog Friska Viljor i finalen, men vi kan inte blicka dit ännu, vi måste slå Kramfors för att komma dit. Det skulle vara kul att få möta Friska Viljor i finalen, men de ska möta Älgarna och måste vinna den matchen för att gå vidare, och det är inte lät, understryker den ödmjuka amerkanske huvudtränaren, Mackenzie Ward.

Avspark 19:00 på Kramfors IP, i morgon, tisdag.

Foto: Gottne IF