Friska Viljor föll - trots heroisk upphämtning

Friska Viljor föll - trots heroisk upphämtning

Friska Viljor var nära att få med sig en poäng i hemmapremiären, men trots en heroisk upphämtning gick man lottlösa från matchen.

FV startade matchen bäst och hade redan efter en minuts spel chansen att sätta 1-0 genom Elias Cederblad men bollen ville inte hitta in. Även på den efterföljande hörnan hade man chansen att ta ledningen. Det var istället FBK Karlstad som skulle ta ledningen, just på hörna. Klas Nyman hittade högst med sin panna och kunde trycka in 1-0 vid första stolpen, därmed också Karlstads första mål i Ettan Norra någonsin.

Halvleken blev annars en jämn tillställning och det belv bara ett mål under de första 45 minuterna. I den andra halvleken börjad Karlstad starkast igen och det vr också gästerna som skulle utöka sin ledning. En långboll mot Anton Hellestensson på vänsterkanten resulterade i ett inlägg som hittade en friställd Agon Beqiri son enkelt kunde slå in bollen mitt i målet. En tydlig markeringsmiss skapade det fria läget och Hugo Backman var helt chanslös i målet.

Imponerande upphämtning

Inför ett relativt välfyllt Skyttis IP började FV jobba sig tillbaka i matchen och blev ju längre halvleken led mer bolldominanta på motståndarnas planhalva, men Hugo Backman fick gång efter annan reda ut backlinjens tydliga markeringsmissar där Karlstad många gånger var nära att utöka ledningen. Fotboll är många gånger psykologisk sport som inte alltid är rättvist och det skulle visa sig i den 78:e minuten. Albin Svensson stod för en viktig brytning på en boll som till slut hamnade hos Jakob Norrman som snyggt hittade en framrusande Araya Zerai på bortre stolpen som tryckte in reduceringen för FV, 1-2.

Ovan nämnda Jakob Norrman började på bänken i matchen, men frågan är om han inte spelat till sig en ordinarie plats efter dagens insats. Först en assist till 1-2 och sedan tog han tag i det själv och skickade in 2-2. En snabbt slagen frispark av Jimi Kovalainen hittade Norrman som sköt ett skott som Karlstad-målvakten Simon Grasvoll fumlade in och 2-2 var ett faktum.

Säg den lycka som vara för evigt, bara minuten senare var det åter Karlstad-ledning. En svepande boll ut på vänsterkanten till inbytta Haytham Chebil som prickade pannan på en inrusande Kristoffer Lepik som kommit inifrån bänken 64:e minuten. 2-3 som också blev slutresultatet i matchen.

FV:s bäta för dagen var Hugo Backman som spelade upp sig avsevärt från förra matchen och räddade FV  gång efter annan. Även Jakob Norrman stod för en stabil insats tillsammans med Elias Cederblad. Sett över 90 minuter var det här en rättvis utgång, spelmässigt skulle det inte ha varit så här jämnt resultatmässigt.

Friska Villjor – FBK Karlstad 2-3

0-1 Klas Nyman
0-2 Agon Beqiri
1-2 Araya Zerai
2-2 Jakob Norrman
2-3 Kristoffer Lepik