DM-semifinaldag 2: Två finalister ska koras och det luktar Ö-vik

DM-semifinaldag 2: Två finalister ska koras och det luktar Ö-vik
Ikväll är det dags för nya semifinaler i DM där Älgarna och Friska Viljor slåss på herrsidan och Kramfors tar sig an Själevad.

I Härnösand så är det Älgarna mot Friska Viljor som slåss om en plats i finalen. Älgarna dras med lite skvanker men har en bred trupp och bör kunna ställa kvalitativt motstånd på banan. Älgarna vann sin grupp i DM. Friska Viljor å sin sida hade möjligheten att ställa upp i gruppspelet men avstod och kvalficerade sig direkt till semifinal tack vare att man spelar i Division 1.

FV är förstås stora favoriter. Älgarnas chans är att  FV har fått en knackig start i Ettan och måste spara på sina spelare i DM för att vara helt krya till nästa match, som de verkligen måste ta poäng i för att inte bli cementerade i botten. Att bli det som nykomling är en uppförsbacke man inte vill hamna i. Älgarna har i och för sig samma dilemma, men de har spelat tvåan ett tag nu och klarar nog den pressen bättre.

På damsidan så är det Kramfors och Själevad som möts.

Kramfors fick spela två matcher i sitt kval till den här matchen. Man förlorade mot Remsle med 2-0 och vann mot Bollsta med 6-1, men man spelade vara 2×20 medan man i Övik (där Själevad spelade) spelade 2×40. Man kan tycka att det är lite märkligt att man kan spela olika långa matcher i en och samma turnering. Om jag förstått saken rätt så var det upp till varje lag att bestämma. I Kramfors valde man således 2×20 och det gjorde man onekligen inte i Ö-vik.

Själevad är ju enorma favoriter i den har matchen. Dels för att man är ett högre rankat lag och håller till i Division 1. Men också för att man redan är igång i seriespel och längre fram i sin process än vad Kramfors rimligen borde vara. Själevad förlorade sin premiär borta mot Gefle med 3-0. Kramfors premiär spelsas i början av maj. Det mest rättvisa hade varit att spela slutspelet av DM under somaruppehållet.

Kort och gott, det lutar åt två Ö-viksfinaler. Om det blir så hoppas jag att de kör ett arrangemang tillsammans och gör en jävla grej av det.

*Jag har försökt få tag på spelare och ledare, uppmanat föreningarna att skicka kontaktuppgifter men har ännu inte fått det av något av de fyra inblandade lagen.