"Det här var en vinst för damfotbollen i Ö-vik"

"Det här var en vinst för damfotbollen i Ö-vik"

Efter att ha sett två lag från Ö-vik slåss om DM-guldet känner jag mig som den största vinnaren av alla, tillsammans med de drygt 250 personer som också befann sig på Skyttis IP den här kvällen.

Det kan låta klyschigt, och det skulle kunna vara frostskadorna i mig som talar, men den här matchen var det perfekta skyltfönstret för damfotbollen. Matchen hade precis allt. Spänning, mål, kamp och framför allt två lag som vägrade förlora.

Jag kan förstå att Tommy Karlssons trupp känner sig besvikna för ett tag hade de guldet i sin hand, om än bara några sekunder innan domaren (eller linjedomaren) dömde bort målet. Jag utgår från att det var rätt beslut eftersom det inte verkade finnas några protester eller yttringar efteråt. Jag tycker personligen att det här var ett kvitto på att Ö-vik har jobbat hårt med damfotbollen och lyckats. Även om Tommy Karlsson och jag inte är överens om den biten kan jag med full kraft ställa mig bakom att det han sa efter matchen, att det är svagt med tre lag i ett gruppspel om att delta i ett slutspel med fyra lag, fördelat på två matcher.

Formatet måste göras om. Om det nu finns sex eller sju lag som ställer upp i gruppspelet så är det fördömt att det ska delas upp på två grupper. Gör hellre ett längre gruppspel fördelat på två dagar inklusive semifinalen. Då får vi fler högkvalitativa matcher på försäsongen samtidigt som också får möjlighet att göra det till en fotbollsfest. Och flytta finalen till ett datum där man åtminstone har kvar känseln i händerna efter 90 minuter.


Det fanns flera spelare som stod ut i den här matchen. I Domsjö imponerades jag konstant av Frida Vedin och Clara Viberg. Man kan heller inte glömma insatsen som Tilde Hörnqvist stod för, om stunder räddade hon kvar Domsjö i matchen. Precis som Jerry Carlström så tror jag att Domsjö blir ett topplag i tvåan kommande säsong, jag tror Domsjö är laget att slå ärligt talat. Men det kommer också att bli en tajt topp där både Kramfors och Remsle kommer att hävda sig.

Seriepremiär 5 maj mot Umedalen, på bortaplan, innan det blir hemmapremiär helgen efter. Då får vi en indikation på vem kommer bli laget att slå, Remsle eller Domsjö.


I Själevad finns det också en hel del spelare som man definitivt ska sätt ett utropstecken kring. Maja Bostedt är en ledare alla dagar i veckan. Lova Larsson och Ida Zackrisson kommer ha fantastiska säsonger om de håller sig hela. Är det någon som är snabbare än Adine Lindahl i hela ettan? Naturligtvis Meya Magnusson. Tuff start i serien, men jag tror att man fått bekänna färg nu och att de flesta känner sig redo för tempot som väntar.

Nu får vi se om de två senaste matcherna var en tillfällighet eller om Själevad hittat rätt. På lördag väntar tuffa Sandvikens IF som ska vara ett topplag alla dagar i veckan.