Om Blå & Vit Fotboll

Jag heter Toni och är grundare till sajten. Idén kom till liv i samband med att jag började söka information om den lokala fotbollen i Västernorrland. Jag blev förbannad och förfärad över att den annars mycket levande fotbollskulturen såg ut att vara mer eller mindre död, inte minst när det handlade om de lokala tidningarna. Jag fortsatte att söka bland klubbarna själva och insåg att det fanns föreningar som inte uppdaterat sin hemaisda på ett år.

Så istället för att kontakta alla klubbar indviduellt och erbjuda att sköta rapoortering etc åt dem så skapade jag den här sajten. Somliga klubbar har betett sig som om det handlat säkerhetspolitiska frågor det gäller, medan andra har insett mervärdet i att helt gratis få publicitet och uppmärksamhet. Mitt fokus ligger på att rapportera nyheter och matcher från representationsagen i Division 3 och uppåt, men det kommer också ske nedslag i andra divisioner. Sen kommer det med stor sannolikhet också att bli en damfotboll eftersom jag jobbat aktivit med det tidgare. Av naturliga skäl så kommer jag inte röra mig så mycket i Sundsvalls-regionen då Lokalfotbollen.nu är en ypperlig sajt för den delen av landet. Det finns ingen poäng med att vi äter upp varandra, det är bättre att vi hyllar varandra och jag rekommenderar den sajten öppenhjärtligt.

Vem är jag då?

Jag heter som sagt Toni och har jobbat som sportjournalist från 2009 och framåt. Jag har jobbat för lokaltidningar så som Östgöta Correspondenten, för temasidor såsom Damfotboll.com och sedan frilansta för ca 30 olika sportaktörer inom fotboll och ishockey. jag blev klar med min journalistutbildning 2009 och har sedan dess också drivit en del egna sajter, både lyckade och mindre lyckade historier. Jag är bosatt strax utanför Kramfors och har tre fotbollsspelande barn.


Varför ta ni betalt?

En bra fråga. Målsättningen är att se så många matcher live som möjligt den här säsongen och kunna besöka diverse klubbar i så stor utsträckning som möjligt. För det krävs finanser.
Vi har hittills betalat allt ur egen ficka men kostnaderna stiger i takt med att vi blir fler och mer utrustning måste köpas. Därför har vi tagit beslutet att vi öppnar en premium del av sajten där vi publicerar det exklusiva materialet som vi producerar själv, såsom intervjuer, podd och reportage. Artiklar som är mer av generell rapportering som vi fått från tredje part kommer att vara öppet för alla.

Premiumavdelningen kommer kosta 19 kronor i månaden, det kommer täcka en del av våra transportkostnader varje månad.
Tycker du inte det är värt att betala 19 kronor i månaden för att kunna läsa de senate om den lokala fotbollen i Örnsköldsvik, Kramfors, Sollefteå och Härnösand? Då kanske du inte är så intresserad.