5 dagar till premiären

5 dagar till premiären

Det är bara fem dagar kvar tills serien sparkar igång med bland annat Anundsjö – Kramfors-Alliansen på Skyttis IP den 5 april, kl 19:00. Nu drar vi igång den verkliga uppladdningen inför premiären.

På fredag smäller det, men innan dess så ska vi naturligtvis försöka bryta ner vad som egentligen skiljer förra årets version från det Kramfors-lag man ställer på mattan i år.

Innan vi drar igång det måste jag bara börja med att säga att den här idéen startade i någon sorts frustration av att det skrivs alldeles för lite om den lokala fotbollen. Det verkar vara ett problem som sträcker sig över hela länet för bara på några dagar har jag fått otroligt många meddelanden, mail och faktiskt sms som hyllar satsningen, trots att ingen riktigt vet var det härkommer ta vägen. De första dagarna har lockat nästan 1000 unika besökare på sajten och det ger förstås råg i ryggen att bara trampa och höja tempot. Så stort tack för det, men nu till det väsentliga.

Om fem dagar börjar säsongen på riktigt allvar, även om vi redan fått se lite DM-fotboll av relativt hög kvalité så blir det nog en höjning inför det som väntar. Innan avspark ska jag komma med ett tabelltips, en rad intervjuer och lite annat smått och gott inför premiären.

I dagens artikel fokuserar vi lite extra på ett av nyförvärven som man fyllt på med: Labib Al Salem.

Foto: AN_Fanpix på Instagram

Labin Al Salam hämtar man från lokalantagonisten Älgarna som lirar en snäpp upp i seriesystemet. Han började sin karriär i Sverige Bosna FF i Landskrona, Skåne, men hamnade sedermera i Härnösand där han de senaste fem åren spelat med HFC United och de två senaste åren med Älgarna. Valet att lämna Älgarna och satsa på Kramfors beskriver han som uppbyggt på den idé som klubben presenterat.

– När jag fick kontakt med Kramfors-Alliansen och de presenterade sin idé så kände jag på en gång att det var dit jag ville, beskriver han det för blaochvit.se

När vi börjar prata målsättning så hymlar han inte med orden. Han är jättetydlig med varför han kommit hit och passar också på att hylla den nya tränaren, Dacian Dacin.

– Det största målet med flytten tilll Kramfors är att vinna serien. Jag tycker att Dacian är en fantastisk tränare och vi har byggt en stark trupp. Personligen ska jag göra mitt bästa för att varje match ska sluta med “clean sheets”, det är min prioritet. Sen ska jag hjälpa laget att göra så många mål som möjligt, säger han.

Analys

Labin Al Salem är utan något som helst tvivel än träffsäker värvning.

Det är en spelare som påminner om Sergio Ramos i sina klockrena tacklingar och Gerard Pique i sin spelförståelse. Det faktum att han gör en handfull mål varje säsong är en sådan bonus som inte allt för många lag i den här serien kan skryta med. Snabbhet kombinerat med spelsinne och hans kompromisslösa försvarsspel göra att den här värvningen kan klassas som A-värvning redan innan säsongen startat.

Det finns också en mentalitet i honom som inte direkt går tolv på ett dussin. Han pratar utan att skämmas om att han är här för att vinna och hur han tänker sig att bidra till den visionen. Det finns forwards som inte ens törs säga att de ska göra sex mål den här säsongen, att han som back tar till de orden tyder på ett gott självförtroende och som att han verkligen tror att man KAN vinna.

Labib Al Salem | Stats

ÅRTÄVLING OCH LAGMATMÅLSTRASSSTAINBUTB
2023
Div 2 Norrland, herr 2023
15208 (8)101500
2022
Div 2 Norrland, herr 2022
21408 (8)101830